Menu
Creators of image
Header afbeelding

Interactieve video

KLIK MET JE KIJKERS

PARTICIPERENDE KIJKERS

In 2021 is interactieve video helemaal hot! IN een video klikken in plaats van de video alleen maar kunnen afspelen en zelf als kijker kunnen bepalen hoe de video verloopt, bestaat al even, maar is nu erg populair.

Wat is interactieve video precies?
Een interactieve video is een video waarin elementen worden toegevoegd, die interactief zijn. Dat zijn bijvoorbeeld knoppen in de vorm van klikbare vakjes, aanklikbare lagen of overlays. Deze elementen zorgen ervoor dat kijkers keuzes moeten maken in de video en zelf participeren.

Waarom interactieve video?
• Je maakt kijkers meer betrokken met jouw unieke content
• Het kan de ROI van je bedrijfsvideo enorm verhogen
• Laat je kijkers kiezen over welk onderwerp ze meer willen weten, stel ze vragen, maak knoppen om ze door te sturen naar relevante websites
• Leer je publiek kennen met de uitgebreide (klik)statistieken
• Omdat je meer wilt opvallen dan je concurrentie
• 64% van de consumenten kijkt langer naar een video als ze kunnen participeren in de video

Hoe werkt een interactieve video?
Een interactieve video is wel wat lastiger om te produceren dan een reguliere, lineaire video. Het werkt als volgt: wanneer je als bedrijf een interactieve video wil inzetten, moet je rekening houden met een aantal aspecten. Te weten:

• Interactieve structuur van de video
• Interactieve lagen
• Speciale software
• Platformen waar je het kunt posten
• Interactieve analytics

Aparte interactieve software vs. YouTube
Wat nu nog vaak gebeurt, is dat bedrijven een video laten ontwikkelen, deze op YouTube zetten en vervolgens vanaf YouTube embedden op hun website. Zonde. Als je YouTube gebruikt voor een video op je bedrijfswebsite, kost je dat gewoon (indirect) een hoop geld.

YouTube doet er namelijk alles aan om geld te verdienen aan advertenties en kijkers naar het videoplatform te verleiden. YouTube is dus vooral erg waardevol voor SEO en voor zichtbaarheid op het kanaal zelf, maar niet als videospeler voor zakelijk gebruik. Buiten het feit dat je altijd de YouTube-huisstijl van de player ziet, heb je dus ook kans dat er in de video op jouw website ineens reclame van de concurrent verschijnt. Een ander groot bezwaar tegen een YouTube-player op je website is dat je aan het einde van de video vaak ‘gerelateerde video’s’ ziet. Als de kijker daarop klikt, zijn ze compleet afgeleid. Interactieve video via YouTube is gratis, maar als je aan de slag wil gaan met interactieve video, kun je beter kiezen voor een ander videoplatform dan YouTube. De mogelijkheden beperken zich binnen YouTube tot simpele interacties, zoals een link of button. (bron: Frankwatching)
Met de speciale software en het platform dat wij gebruiken, zijn er veel meer mogelijkheden.

Waar kun je deze interactieve video’s publiceren?
Overal behalve op YouTube. Je kunt hem daar wel plaatsen, maar hij zal niet interactief zijn.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!

Ik neem contact op

VOORBEELDVIDEO